ORCID Temini ve Researcher ID (Publons)'ye Yayın Aktarımı Eğitimleri Gerçekleştirildi
ORC-ID Temini ve Researcher ID (Publons)'ye Yayın Aktarımı işlemlerinin sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için toplam 28 Fakülte/MYO için 15 oturumda Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından yapılan eğitimler başarıyla gerçekleştirildi.
TR Dizin dergi değerlendirme kriterlerinin 2018 yılında güncellenmesiyle birlikte dergide bulunan bilimsel makalelerin gönderim ve kabul tarihleri, tüm yazarların kurumları, iletişim bilgileri ile uluslararası geçerliliği bulunan “ORCID” bilgisine yer verilecektir. Akademisyenlerin ORCID numarası alma ve Profil oluşturma işlemini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmeleri için bu konuda eğitim verilmesi gerek görülmüştür.
Ayrıca, üniversitemiz akademik personeli tarafından Web of Science veri tabanında yapılan bilimsel yayınların daha sağlıklı analiz edilebilmesi amacıyla önceden Researcher ID’leri oluşturulmuştur. Researcher ID’lere yayın tanımlama işlemini henüz tamamlamamış olan akademisyenlerin 21 Haziran 2019 tarihine kadar bu süreci sonuçlandırmaları için de bu konuda eğitim verilmesi gerek görülmüştür.
Bu gerekçelere dayanarak Kütüphaneci Neslihan AKA ve Taliha UYKUR tarafından ORC-ID Temini ve Researcher ID (Publons)'ye Yayın Aktarımı işlemlerinin sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için 16- 30 Mayıs tarihleri arasında toplam 28 Fakülte/MYO için 15 oturumda eğitim verildi.
Kütüphane web sayfasındaki Araştırmacı Profilleri başlığı altında yer alan Google Akademik, ORCID, Researcher ID, Scopus ID hakkında ve bu sistemler arasında yayın aktarımı konularında bilgiler verildi.
Eğitime ilgi gösteren katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı